Sastojci:

pola kg govedine,

1 šuplja kost,

3 dl ulja,

pola prase,

pola malog celera,

pola mrkve,

pola glavice kupusa ili kelja,

začinsko bilje,

pola lovorovog lista,

nekoliko zrna bibera,

2 klinčića,

1 peršun zajedno s lišćem,

so.

 

Priprema:

 

  1. U velikom loncu ugrijte ulje i na njemu popržite kosti i krupno narezan luk. Dodajte meso u komadu, popržite ga i dodajte vode toliko da meso bude pokriveno. Nakon jednosatnog laganog kuhanja, umiješajte krupno izrezano povrće i začine. Posolite i kuhajte još 15 minuta.

 

  1. Ocijedite supu, dodajte joj posebno skuhane rezance i pospite nasjeckanim peršunom. Meso narežite i vratite u lonac.

 

  1. Posebno skuhajte i uz varivo poslužite na komade narezan krompir.