Sastojci:

2 prase,

250 g riže,

1 čehne bijelog luka,

1 mala čili papričica,

1,5 dl bijelog suhog vina,

1 l povrtnog ili mesnog temeljca,

maslinovo ulje,

so,

biber,

prstohvat majčine dušice,

30-40 g rendanog sira,

50 g maslaca.

Priprema:

1. Prasu očistite, narežite na kolutiće, isperite I dobro ocijedite. U tavu stavite maslinovo ulje, dodajte narezan bijeli luk i čili papričicu i zagrijavajte 2-3 minute.

2. U tavu dodajte prasu dnstajte 4-5 minuta pa dodajte prstohvat majčine dušice i zalijte polovinom vina. Kada vino ispari dodajte rižu, posolite i kratko tostirajte rižu. Zalijte s ostatkom vina i kad alkohol iz vina ispari, počnite dodavati temeljac.

3. U posebnoj posudi zagrijavajte temeljac.Sstavite ga na vatru i neka stalno vri pa njim podlijevajte rižoto dok ne potrošite svu tečnost ili dok rižoto ne bude kuhan po vašem ukusu

4. Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte svježe rendani sir i bber, promiješajte, ugasite vatru i dodajte nasjeckan maslac. Ostavite da poklopljeno stoji 5-10 minuta i nakon toga dobro izmiješajte da se otopljeni maslac poveže s rižotom i poslužite.