Sastojci:
400 g pilećih prsa,
250 g smeđih šampinjona,
250 g bukovača,
1 mrkva,
1 prasa,
1 čehne bijelog luka,
malo timijana,
1 peršunov list,
1,5 šolja riže,
so i biber,
maslac.
Priprema:
1. Prasu operite. Donji, bijeli dio narežite na kolutiće, a zeleni na trakice. Šampinjone i bukovače narežite. Gljive nemojte prati, ako je potrebno očistite ih pomoću krpe ili kuhinjske četkice ili nožićem ogulite dio kožice.
2. U dubljoj i široj tavi na maslacu dinastajte prasu, pa joj dodajte na tanje kolutiće narezanu mrkvu. Nakon 2-3 minute stavite i na kockice narezano meso pa ga kratko propržite. Dodajte i gljive, sjeckani bijeli luk, peršinov list pa sve promiješajte.
3. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost iz gljiva pa dodajte rižu i podlijevajte temeljcem dok riža ne bude kuhana. Na kraju dodajte timijan i kockicu maslaca. Promiješajte i poslužite.