Za ručak rižoto sa piletinom i gljivama

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g pilećih prsa,

250 g smeđih šampinjona,

250 g bukovača,

1 mrkva,

1 prasa,

1 čehne bijelog luka,

malo timijana,

1 peršunov list,

1,5 šolja riže,

so i biber,

maslac.

Priprema:

1. Prasu operite. Donji, bijeli dio narežite na kolutiće, a zeleni na trakice. Šampinjone i bukovače narežite. Gljive nemojte prati, ako je potrebno očistite ih pomoću krpe ili kuhinjske četkice ili nožićem ogulite dio kožice.

2. U dubljoj i široj tavi na maslacu dinastajte prasu, pa joj dodajte na tanje kolutiće narezanu mrkvu. Nakon 2-3 minute stavite i na kockice narezano meso pa ga kratko propržite. Dodajte i gljive, sjeckani bijeli luk, peršinov list pa sve promiješajte.

3. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost iz gljiva pa dodajte rižu i podlijevajte temeljcem dok riža ne bude kuhana. Na kraju dodajte timijan i kockicu maslaca. Promiješajte i poslužite.

Preporučujemo