Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Za svaki dan: Paradajz punjen rižom

po Vasa kuharica 05/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 6 paradajza, 1 veliki crveni luk, 2 čehne bijelog luka, so, biber, 200 g kuhane riže, 250 ml vode, 200 g paradajza iz konzerve, parmezan.

Priprema:

1. Paradajz oprati, očistiti, odrezati vrh i izdubiti sredinu i usitniti je.

2. Sat prije kuhanja potopiti rižu.

3. Isjeckati luk i popržiti ga na tavi zajedno sa bijelim lukom i dinstati dok ne bude gotovo.

4. Dodati usitnjeni paradajz i rižu i dinstati dok ne upije tečnost. Zatim dodati 150 g paradajza iz konzerve i začine po želji.

5. Paradajz puniti dinstanom rižom i preliti ostatkom paradajza.
Peći 40-ak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

bijeli lukparadajzRižaso

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh