Sastojci:
2 litra mlijeka,
800 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
300 g šlag pjene,
100 g mljevenog keksa,
100 g grožđica,
100 g čokolade s lješnikom,
1 kesica limuntosa.
Priprema:
- Mlijeko staviti sa šećerom i vanilin šećerom da se skuha.
- Skuhano mlijeko ohladiti i u ohlađeno dodati 1 kesicu limuntosa. Promiješati i ostaviti u zamrzivač da prenoći.
- Sljedećeg dana prvo grožđice potopiti u vodu i ostaviti da nabubre. Zatim 300 g šlag pjene umutiti sa 300 ml hladnog mlijeka pa u to dodati kašiku po kašiku zamrznute smjese.Mutiti u većoj zdjeli. Umućenu smjesu sipati u više zdjela. U prvu zdjelu dodati 100 g rendane čokolade i promiješati. U drugu dodati 100 g mljevenog keksa i grožđice i promiješati. U treću možete staviti neko voće po želji. Vaditi kugle sladoleda, po želji možete preliti nekim voćnim sirupom ili čokoladom.