Sastojci:
1 l mlijeka,
600 g šlaga,
30 g želatina,
400 g šećera,
300 g mljevenog keksa,
100 g mliječne čokolade,
4 krem bananice,
1,5 dl hladne kisele vode.
Priprema:
- Od litra mlijeka odvojte 2 dl i u njemu razmutite želatin, a preostalo mlijeko stavite da provri zajedno sa šećerom.
- Kada provri, dodajte želatin i ostavite da se dobro ohladi.
U hladno mlijeko dodajte 400 g šlaga i mutite dok ne dobijete gustu masu.
- Podijelite na 3 dijela, u jedan dodajte mljeveni keks, u drugi rendanu čokoladu i sjeckane krem bananice, a treći ostavite bijeli.
- Kalup obložite folijom, sipajte dio s čokoladom i krem bananicama, zatim bijeli pa dio s keksom.
- Prekrijte folijom i ostavite da prenoći u zamrzivaču. Sutradan tortu prevrnite na tacnu i ukrasite preostalim šlagom umućenim sa 1,5 dl hladne kisele vode. Sijecite ledene kriške.