Kora:
6 jaja,
6 kašika šećera,
3 kašike brašna,
6 kašika mljevenih oraha,
1 kašika prezli.
Fil:
150 g mljevenog keksa,
200 g mljevenih oraha,
6 žumanaca,
150 g margarina,
150 g šećera u prahu,
200 g soka od narandže.
Glazura:
6 bjelanaca,
200 g šećera,
6 kašika rastopljenog šećera,
malo oraha.
Priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom pa dodati brašno, mljevene orahe i prezle. Umućenu masu sipati u namašćen i brašnom posut pleh i ispeći koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
- Na pari umutiti šećer u prahu i žumanca. Dodati mljeveni keks, mljevene orahe i sok. Kada se masa prohladi, dodati umućeni margarin.
- Za glazuru umutiti bjelanca i šećer u čvrsti snijeg pa pažljivo dodati kašiku po kašiku ušpinovanog šećera.
- Na ohlađenu koru staviti fil pa glazuru i po želji ukrasiti mljevenim orasima ili rendanom čokoladom.