Kore:
5 jaja,
5 kašika šećera,
5 kašika mljevenih oraha,
1 kašika brašna,
sok od narandže za natapanje.
Fil:
200 g mljevenih oraha,
1 kašika vrućeg mlijeka,
6 žumanca,
12 kašika šećera,
125 g maslaca,
2 štangle čokolade.
Glazura:
6 bjelanaca,
200 g šećera,
1 šoljica vode.
Priprema:
- Dobro umutiti bjelanca, dodati šećer, svo vrijeme muteći pa dodati žumanca i na kraju orahe i brašno.
- Ispeći koru na 180 stepeni 20-25 minuta.
- Za fil izmiješati orahe i malo šećera pa potom sve natopiti vrelim mlijekom.
- Posebno dobro izmiješati žumanca i šećer pa u to dodati otopljenu čokoladu i umućeni maslac i sve dobro sjediniti.
- Za glazuru umutiti bjelanca, a prethodno ušpinovati šećer i vodu. Dobro ušpinovani šećer pažljivo dodati u snijeg od bjelanaca.
- Koru poprskati sokom od narandže, preko stavite fil pa odozgo glazuru.