Zalogaji za cijelu porodicu: Oslić u sosu od povrća

po Vaša Kuharica

Sastojci:

400 g filea oslića,

2 kašike maslinovog ulja,

2 mrkve,

korijen peršuna,

glavica luka,

korijen celera,

2 paradajza,

1-2 feferona,

paprika,

so, biber,

peršunov list,

supa od povrća.

Priprema:

  1. Na ulju propržiti sitno sjeckani luk. Dodati isjeckano povrće, feferone i zaliti supom od povrća tako da povrće bude pokriveno, posoliti i kuhati dok povrće ne omekša.
  2. Dodati ribu i nastaviti kuhati još oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodati biber i začiniti po ukusu. Ako je sos pregust dodati još malo supe.
  3. Gotovo jelo posuti peršunovim listom.
  4. Poslužiti uz krompir-pire ili tjesteninu.

 

Preporučujemo