Sastojci:
1 kg praziluka,
300 g paradajza,
4 jaja,
250 g kisele pavlake,
30 g prezle,
so,
začini po ukusu,
20 g sjeckanog peršuna,
5-6 čehna bijelog luka.
Priprema:
1. Praziluk očistite, uzdužno ga presjecite i dobro operite. Isjecite ga na komade dužine oko 5 cm i stavite u kipuću vodu, pa prokuhajte oko 10 minuta.
2. Na zagrijanom ulju kratko propržite bareni praziluk i sitno isječen bijeli luk, začinite po ukusu, i na kraju dodajte isjeckan peršun.
3. Posudu premažite uljem i na dno stavite polovinu pripremljenog praziluka.
4. Složiti paradajz isječen na kolutove, pospite prezlom i prekrijte preostalim prazilukom.
5. U dubljoj posudi umutite jaja, dodajte pavlaku i začine pa time prelijte praziluk. Stavite u rernu, zagrijanu na 200 stepeni i pecite 15–20 minuta.
6. Servirajte toplo.