Zapečena tjestenina s brokulom

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g brokule,

400 g rajčica,

2 čehna bijelog luka,

2 grančice origana,

1 pakiranje (125 g) Zottarella kuglica Classic,

300 g tjestenine tortiglioni,

so,

4 kobasice za pečenje,

1 žlica maslinovog ulja,

100 povrtnog temeljca,

150 ml vrhnja, papar-

Priprema:

1. Pećnicu s funkcijom donjih i gornjih grijača zagrijte na temperaturu od 200 stepeni.

2. Brokulu očistite, operite i odvojite cvjetiće. Rajčice zarežite, prelijte kipućom vodom i skinite kožicu. Izvadite drvenastu sredinu. Rajčice prepolovite, izvadite koštice i narežite na kockice. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Origano operite, protresite i nasjeckajte listove. Zottarella kuglicu ocijedite i narežite na tanke ploške.

3. Tjesteninu tortiglioni skuhajte u puno slane vode al dente prema uputama na pakiranju. Nakon približno 3- 4 minute dodajte cvjetiće brokule i kuhajte zajedno s tjesteninom. Izlijte vodu i ostavite da se ocijedi.

4. Kobasice za pečenje istisnite iz crijeva i oblikujte male loptice. Kratko ih zapecite u tavi na vrućem ulju, pa potom izvadite. Prepržite češnjak u masnoći od pečenja, dolijte povrtni temeljac i vrhnje. Dodajte origano i komadiće rajčice, začinite solju i paprom.

5. Sve sastojke složite u slojevima u kalup za nabujke, prelijte umakom i na vrh složite ploškice Zottarelle. Pecite u pećnici oko 20 – 25 minuta.

Preporučujemo