Sastojci:

500 g tjestenine,

250 ml kiselog vrhnja,

1 vrećica majoneze,

500 g brokule,

200 g polutvrdog sira,

so, biber,

malo muškatnog oraščića.

24

  1. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu, ali neka ostane tvrda i žilava, jer ćete je poslije još zapeći.
  2. U drugom loncu stavite vodu da prokuha, ubacite u nju cvjetove brokule pa kuhajte 3-4 minute. Svakako pazite da brokula ostane hrskava, tj. da se ne prekuha.
  3. Pomiješajte vrhnje s majonezom te dodajte so, biber i malo muškatnog oraščića. Procijedite tjesteninu i prelijte je bijelim umakom.
  4. U posudu za pečenje stavite tjesteninu s umakom, u to umiješajte cvjetove brokule te na vrh stavite naribani sir. Ako je smjesa suha, dodajte još vrhnja i majoneze.
  5. Sve skupa zapecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Poslužite toplo i po želji pospite sirom.