Sastojci:
20 palačinki.
Fil:
500 g svježeg sira,
3 jajeta,
100-150 g šećera,
1 mahuna vanilije ili 3 vanilin šećera,
40 g gustina ili pudinga od vanilije,
preljev od cimeta,
200 ml kiselog vrhnja,
100 ml mlijeka,
2 kašičice cimeta,
2 kašike šećera.
Preljev od limuna:
200 ml kiselog vrhnja,
1 limun,
sok i kora,
4 kašike šećera.
Priprema:
- Ispeći 20 palačinki srednje debljine.
- Za fil izmiksati jaja, šećer sjemenke mahune od vanilije i gustin (ako pripremate sa vanilin šećerom umjesto gustina dodajte puding od vanilije). Potom umiksati i svježi sir. Na svaku palačinku staviti punu kašiku fila, urolati ih po želji, staviti u pleh premazan maslacem, preliti umakom od limuna i peći u rerni pola sata na 200 stepeni.