Zapečene palačinke punjene sirom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

20 palačinki.

Fil:

500 g svježeg sira,

3 jajeta,

100-150 g šećera,

1 mahuna vanilije ili 3 vanilin šećera,

40 g gustina ili pudinga od vanilije,

preljev od cimeta,

200 ml kiselog vrhnja,

100 ml mlijeka,

2 kašičice cimeta,

2 kašike šećera.

Preljev od limuna:

200 ml kiselog vrhnja,

1 limun,

sok i kora,

4 kašike šećera.

Priprema:

  1. Ispeći 20 palačinki srednje debljine.
  2. Za fil izmiksati jaja, šećer sjemenke mahune od vanilije i gustin (ako pripremate sa vanilin šećerom umjesto gustina dodajte puding od vanilije). Potom umiksati i svježi sir. Na svaku palačinku staviti punu kašiku fila, urolati ih po želji, staviti u pleh premazan maslacem, preliti umakom od limuna i peći u rerni pola sata na 200 stepeni.

 

Preporučujemo