Zapečene prokulice s prasom

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

1 kg prokulica,

komad prase,

150 g suhog mesa,

5 jaja,

250 ml pavlake za kuhanje,

začin, bijeli luk.

 

Priprema:

 

  1. Prokulice skuhajte u slanoj vodi, izvadite i poslažite preko dna vatrostalne posude ili tepsije.

 

  1. Isijecite suho meso na kockice, pa stavite da se malo proprži. Dodajte na kolutove isjeckanu prasu, dinstajte zajedno nekoliko minuta, a potom ravnomjerno sipajte na prokulice.

 

  1. Pomiješajte jaja i pavlaku za kuhanje i zalijte musaku. Na kraju, po želji, stavite malo sitno isjeckanog bijelog luka. Pecite na 250 stepeni nekoliko minuta, tek toliko da se zapeče.

 

  1. Prokulice skuhajte u slanoj vodi, izvadite i poslažite preko dna vatrostalne posude ili tepsije.

 

  1. Isijecite suho meso na kockice, pa stavite da se malo proprži. Dodajte na kolutove isjeckanu prasu, dinstajte zajedno nekoliko minuta, a potom ravnomjerno sipajte na prokulice.

 

  1. Pomiješajte jaja i pavlaku za kuhanje i zalijte musaku. Na kraju, po želji, stavite malo sitno isjeckanog bijelog luka. Pecite na 250 stepeni nekoliko minuta, tek toliko da se zapeče.

Preporučujemo