Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Zapečene štrudle sa sirom

po Vasa kuharica 29/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za tijesto: 400 g brašna, jedno jaje, ulje , puter, so.

Nadjev: 1 kg mladog sira, 2 jaja, 200 g putera.

Preljev: 3 dl slatke pavlake.

Priprema:

1. Pomiješati brašno s jajetom, dodati so, malo ulja , malo putera i malo tople vode. Tijesto je spremno kad se više ne lijepi za radnu površinu. Premažite ga uljem i ostavite da odstoji tridesetak minuta. Razvucite tanke kore. Rastopite puter i četkicom poprskajte razvučeno tijesto.

2. U sir dodajte jaja i malo soli. Sir izmiješajte i ravnomjerno rasporedite po razvučenim korama. Uvijte testo i isijecite štrudle na komade duge šest cm.

3. Štrudle ubacite u tri litra ključale slane vode i kuhajte petnaestak minuta. Izvadite ih i složite u vatrostalnu posudu. Slatku pavlaku prelijte preko složenih štrudli i stavite u zagrijanu rernu. Pecite dvadesetak minuta dok ne porumene. Služiti odmah.

 

brašnojajePutersir

Preporučujemo

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Mesna štruca

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh