Zapečene zelene palačinke

po Vaša Kuharica

Sastojci:

1 jaje,

250 g mekog brašna,

prstohvat soli,

225 ml mlijeka,

225 ml vode.

Za fil i preljev:

100 g zamrznutog špinata,

100 g šampinjona,

300 g krem sira,

200 g salame isječena na kolutove,

struk prase,

1 čaša kiselog vrhnja,

so, biber, ulje.

Priprema:

  1. Umutiti tijesto za palačinke i ispeći 10 komada.
  2. Ispeći deblje palačinke.
  3. Na malo ulja propržiti sitno isjeckane šampinjone i prasu. Skloniti s vatre i umiješati krem sir. Posoliti po potrebi.
  4. Palačinke premazati filom i preko sredine složiti dva lista salame. Urolati, pa ih slagati u podmazanu vatrostalnu tepsiju. Preliti vrhnjem i desetak minuta peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Preporučujemo