Sastojci: 1 kg paprika, 500 g tikvica, 300 g sira, 5 čehni bijelog luka, peršun, kopar, 1 kg paradajza, 200 g mozzarelle, ulje, so.
Priprema:
1. Nasijecite tikvice na deblje kriške i lagano ih nauljite. Nakratko ih ispecite na gril tavi s obje strane. Paprike također ispecite u tavi. Možete ih ispeći i u rerni, ali će tamo biti s dosta vode.
2. Ohlađene paprike ogulite, očistite ih od sjemenki i nasijecite na dugačke trake. U posudi izmrvite sir, dodajte 3 isjeckana čehna bijelog luka, peršun, kopar i promiješajte.
3. Na svaku traku od tikvice i paprike stavite po jednu-dvije kašike smjese i uvijte u čvrst rolat. Poredajte rolate gusto u nauljeni pleh.
4. U posudi izrendajte paradajz i posolite. Promiješajte i prelijte rolate. Pospite s malo ulja, peršuna i preostalim bijelim lukom.
5. Pecite u rernu na 200 stepeni dok voda ne ispari. Izvadite iz rerne, pospite mozzarellom i vratite da se zapeče