Sastojci:

1 kg špinata,

struk mladog luka,

pola struka bijelog luka,

2 jajeta,

so, biber,

40 g narendanog žutog sira.

Za preljev:

40 g maslaca,

1 kašika brašna,

250 ml mlijeka,

50 g žutog sira.

Priprema:

  1. Špinat skuhati u posoljenoj vodi, dobro ocijediti i sitno isjeckati.
  2. Crni i bijeli luk isjeckati, propržiti na ulju i dodati špinatu zajedno sa umućenim jajima. Posoliti, pobiberiti i dobro promiješati.
  3. Špinat sipati u vatrostalnu posudu, a odozgo posuti rendanim žutim sirom i preliti bešamelom.
  4. Maslac zagrijati, dodati brašno, malo propržiti i uz neprestano miješanje dolivati mlijeko.
  5. Kuhati dok se sos ne zgusne pa umiješati na kocke isjeckani žuti sir. Preliti špinat i zapeći u rerni.