Sastojci:
1 kg špinata,
struk mladog luka,
pola struka bijelog luka,
2 jajeta,
so, biber,
40 g narendanog žutog sira.
Za preljev:
40 g maslaca,
1 kašika brašna,
250 ml mlijeka,
50 g žutog sira.
Priprema:
- Špinat skuhati u posoljenoj vodi, dobro ocijediti i sitno isjeckati.
- Crni i bijeli luk isjeckati, propržiti na ulju i dodati špinatu zajedno sa umućenim jajima. Posoliti, pobiberiti i dobro promiješati.
- Špinat sipati u vatrostalnu posudu, a odozgo posuti rendanim žutim sirom i preliti bešamelom.
- Maslac zagrijati, dodati brašno, malo propržiti i uz neprestano miješanje dolivati mlijeko.
- Kuhati dok se sos ne zgusne pa umiješati na kocke isjeckani žuti sir. Preliti špinat i zapeći u rerni.