Zdrava poslastica: Keksi bez glutena

po Vasa kuharica

Sastojci:

150 g bezglutenskog brašna,

1 prašak za pecivo,

1 kašika kakaa u prahu,

80 g kristal šećera,

50 g maslaca (omekšalog),

110 g čokolade za kuhanje,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

1 jaje.

Još:

kristal šećer,

šećer u prahu.
Priprema:
1. Brašno, prašak za pecivo, kakao i šećer pomiješati. Dodati otopljenu čokoladu i maslac te ostale sastojke. Mikserom izraditi u glatko tijesto pa prekriti folijom i ostaviti da odmori 30 minuta na hladnom mjestu.
2. Rukama radite kuglice pa ih uvaljajte u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.
3. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta.

Preporučujemo