Kora:
2 šolje badema,
2-3 kašike agava sirupa,
1/2 kašičice vanilije,
1 kašika limunovog soka.
Bademe miksajte u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte ostale sastojke i miksajte. Dodajte 1/2 – 1 kašičice vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24 cm.
Krema:
2 šolje indijskih oraščića,
1/2 teglice kokosovog mlijeka,
malo limunovog soka,
2/3 šolje agave ili drugi tekući zaslađivač,
3 kašike kokosovog ulja,
2 šolje zaleđenih jagoda.
Dodajte jagode i ulje u blender te miksajte do glatke kreme. Prvo stavite 1-2 kašike kreme preko kore, zatim jagode te ih poslažite preko cijelog kalupa. Prelijte ravnomjerno kremu preko jagoda. Hladiti najmanje 8 sati ili preko noći. Ukrasiti jagodama.