Zdravi kikiriki maslac za samo 10 minuta

po Vasa kuharica

Naravno da proizvođači  kikiriki maslaca stavljaju u njega razne aditive, šećere, soli – kako bi dobili privlačniji okus, no kako je kikiriki maslac čest na meniju onih koji brinu o svom zdravlju i u njemu nalaze savršen mali proteinski obrok – važno je znati da nije svaki kikiriki maslac baš tako dobar.

Onaj ko zna gdje ga kupuje, od kojih proizvođača i šta sve taj maslac doista sadrži možda nikada neće imati potrebu napraviti svoj kikiriki maslac, a svi vi ostali – znajte, to uopće nije ni teško ni komplicirano. A dobit ćete dovoljnu količinu da si danima možete priušti tu malu proteinsku bombicu bez straha da s njom unosite i sve one loše dodatke.

Sve što vam je potrebno su oraščići, a da među njima uopće ni ne mora biti kikiriki. Toliko je zdravog izbora da stvarno možete napraviti maslac po svojoj mjeri, mazati ga na hljeb ili jesti kašikom – bez straha. A treba vam samo 10 minuta vremena, dvije šolje pune različitih vrsta oraščića ili sjemenki.

Možete stvarno birati – orahe, bademe, kikiriki, indijske oraščiće, sjemenke suncokreta, malo chia sjemenki, sjemenke lana, konoplje – čega god!

Samo ih istresite u blender i miksajte s maslacem dok god ne dobijete finu, jednoličnu i kremastu smjesu. Za to će vam doslovno trebati 5 do 10 minuta i gotovo!

Maslac prelijte u teglu i uživajte u njemu znajući da je vaš proteinski obrok sada siguran – bez dodataka, bez skrivenih šećera, soli i masti, samo s mnogo ukusnih proteina. I ne zaboravite da za maksimalan učinak ne upotrijebite bijeli hljeb.

Preporučujemo