Sastojci:
kesa zamrznute mediteranske mješavine povrća,
250 g mladog sira,
kašika suhog biljnog začina,
100 g maslaca,
3 kašike brašna,
0,5 l mlijeka,
muškatni orah,
so,
biber,
majčina dušica.
Priprema:
1. Povrće napola skuhati u vodi kojoj ste dodali kašiku suhog biljnog začina. Dok se povrće kuha, pripremiti bešamel.
2. Na rastopljenom maslacu kratko propržiti brašno, pa kad dobije žućkastu boju, sipati mlijeko, stalno miješajući da se ne bi stvorile grudvice. Začiniti solju, biberom i muškatnim orahom.
3. Pripremiti jednu veću ili dvije manje vatrostalne posude, pa na dno sipati bešamel. Preko staviti dobro ocijeđeno povrće, a preko povrća tanko sječene šnite sira.
4. Sve preliti ostatkom bešamela, posuti majčinom dušicom i peći 30 minuta na 180 stepeni.