Zdravi obrok: Piletina sa slanutkom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 g pilećeg bijelog mesa,

3 čehna bijelog luka,

1 supena kašika sjeckanog peršunovog lista,

100 g celera,

3 supene kašike ulja,

sok od 1 limuna,

rendana kora od 1 limuna,

100 g crnog luka,

300 g kuhanog slanutka,

400 g paradajz pelata,

50 ml supe,

1 kašičica origana,

so, biber,

200 g raževog hljeba.

Priprema:

  1. Bijelo meso isjeći kao šnicle, a 2 čehna bijelog luka sitno isjeckati. Pomiješati sok od limuna, supenu kašiku ulja, bijeli luk, peršunov list, izrendanu koru limuna, so i biber. Zatim dodati meso i marinirati ga 30 minuta.
  2. Isjeckati crni luk, ostatak bijelog luka, celer i paradajz pelat. Propržiti crni i bijeli luk na kašičici ulja, dodati celer i paradajz pa dinstati 10 minuta.
  3. Posoliti, pobiberiti, naliti supu, dodati slanutak i malo origana te kuhati još 5 minuta. Izvaditi meso iz marinade i ispeći na jednoj kašičici ulja, s obje strane. Piletinu poslužiti uz slanutak i ražev hljeb.

Preporučujemo