Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa,
3 čehna bijelog luka,
1 supena kašika sjeckanog peršunovog lista,
100 g celera,
3 supene kašike ulja,
sok od 1 limuna,
rendana kora od 1 limuna,
100 g crnog luka,
300 g kuhanog slanutka,
400 g paradajz pelata,
50 ml supe,
1 kašičica origana,
so, biber,
200 g raževog hljeba.
Priprema:
- Bijelo meso isjeći kao šnicle, a 2 čehna bijelog luka sitno isjeckati. Pomiješati sok od limuna, supenu kašiku ulja, bijeli luk, peršunov list, izrendanu koru limuna, so i biber. Zatim dodati meso i marinirati ga 30 minuta.
- Isjeckati crni luk, ostatak bijelog luka, celer i paradajz pelat. Propržiti crni i bijeli luk na kašičici ulja, dodati celer i paradajz pa dinstati 10 minuta.
- Posoliti, pobiberiti, naliti supu, dodati slanutak i malo origana te kuhati još 5 minuta. Izvaditi meso iz marinade i ispeći na jednoj kašičici ulja, s obje strane. Piletinu poslužiti uz slanutak i ražev hljeb.