Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Zdravo i ukusno: Pečeni losos u finom umaku od limete i peršuna

po Vasa Kuharica 15/12/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Zlatno pečeni losos izvrsno se slaže s kiselkasto-osvježavajućim umakom.

Sastojci:

4 fileta lososa

pola kašičice suhog korijandera

kajenski biber, malo kumina

so, biber

umak

pola šoljice kiselog vrhnja

2 mlada luka

peršun

sok od jedne limete

1 čehno bijelog luka češnjaka

 

Priprema:

  1. Za početak napravite umak. Stavite vrhnje, luk, peršun, sok limete, bijeli luk i prstohvat soli u blender i miksajte dok peršun nije potpuno usitnjen.
  2. U maloj posudi pomiješajte kumin, korijandar, kajenski biber, 3/4 kašičice soli i pola kašičice bibera te s tom mješavinom ravnomjerno natrljajte filete.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispecite losos, oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Zagrijte umak i prelijte ga preko fileta.

Preporučujemo

Gratinirani kupus

18/08/2022

Ideje za ručak za radnu sedmicu: Pizza s...

17/08/2022

Povrće u korpici od lisnatog tijesta

17/08/2022

Lazanje sa špinatom i ricottom

16/08/2022

Čorba s povrćem

15/08/2022

Tjestenina u umaku od crvene paprike

12/08/2022

Leća s krompirom i tunjevinom

12/08/2022

Pileća prsa na italijanski način

11/08/2022

Krompir s muškatnim oraščićem

10/08/2022

Avokado s tunom

09/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh