Zdravo i ukusno: Tikvice zapečene u rerni

po Vasa kuharica

Sastojci:

3 tikvice,

2 kašike maslinovog ulja,

3 mlada luka,

manja veza bosiljka,

150 g edamera,

2 jaja,

100 ml pavlake za kuhanje,

2 čehna bijelog luka,

so,

biber,

2 kašike parmezana.

Priprema:

1. Tikvice operite, osušite, narežite na tanje kriške i posolite. Isjeckajte mladi luk, bosiljak i narendajte sir. Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa u njoj rasporedite tikvice.

2. Izmutite jaja, uijmešajte pavlaku, isjeckan bijeli luk, malo soli, bibera i prelijte preko tikvica. Pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, zatim pospite parmezanom i pecite još 10 minuta.

Preporučujemo