Sastojci:

4 tortilje,

2 manje tikvice,

200 g smrznutog kukuruza,

1 glavica crvenog luka,

4 čehna bijelog luka,

100 g feta sira,

maslinovo ulje,

so,

biber.

Priprema:
1.U tavi na ulju prodinstati sitno sjeckan crveni luk sa malo soli (oko 5 minuta) pa dodati sjeckan bijeli luk i dinstati jos minut, a onda dodati i tikvice sječene na kockice i kukuruz pa dinstati dok povrće ne omekša (oko 6 minuta).
2.Dvije tortilje sa jedne strane namazati uljem, pa tu stranu staviti na papir za pečenje. Staviti po pola fila na svaku, izmrviti malo sira pa od gore staviti druge dvije tortilje, premazati ih uljem i malo stisnuti da se spoje sa filom.
3.Peći 10-15 minuta (tj. dok tortilje ne budu fino hrskave) na 200 stepeni (rernu prethodno zagrijati).
4.Servirati sječene na pola i naslagane jednu na drugu uz umak od pavlake.