Sastojci: 

30 g putera,

struk prase,

2 krompira,

kašičica biljnog začina,

so,

biber,

veća tikvica,

šaka smrznutog graška,

narendana mrkva,

pola veze peršuna,

maslinovo ulje.

Priprema:

1. Na puteru propržite na kolutiće nasjeckanu prasu. Dinstajte nekoliko minuta i po potrebi dodajte malo vode. Isjeckajte dva krompira na kockice, dodajte ga prasi, zalijte s nekoliko čaša vode (da dobro prekrije krompir) i kuhajte 15 minuta.

2. Dodajte kašičicu biljnog začina, posolite i pobiberite. Ubacite tikvicu nasjeckanu na kolutove i šaku smrznutog graška. Kuhajte deset minuta dok se grašak i tikvica ne skuhaju. Skinite s vatre.

3. Dodajte malo maslinovog ulja, narendanu mrkvu i peršun. Čorbu izblendirajte štapnim mikserom direktno u šerpi.