Sastojci:

1 velika vezica svježeg peršuna,

1 vezica začinskih trava (list prase, vlasac, bosiljak, menta, origano, ruzmarin, timijan, estragon),

2-3 čehna bijelog luka,

5-6 zelenih maslina bez košpice,

1 kašičica mariniranih kapara,

1 kašičica senfa,

2 kašičice bijelog vinskog sirćeta,

150 ml maslinog ulja,

mljeveni biber i

so.

Priprema:

1. Začinsko bilje oprati i po potrebi odstraniti stabljike koje su tvrde. Sve sastojke, osim ulja staviti u multipraktik i samljeti u glatku masu.

2. U masu zatim dodati ulje i još jednom sve izmiješati u blenderu. Začiniti još malo solju i biberom ako je potrebno.

3. Ovaku salsu iskoristiti u roku od tri dana, služeći je uz totilja čips ili roštilj. Salsu takođe možete sipati u posudu za led, pa zamrznuti i vaditi po potrebi za neka druga jela.