Sastojci:
dvije vezice šparoga,
litar pilećeg temeljca,
vezica mladog luka,
bijeli dio struka prase,
3 kašike maslaca,
3 mlada bijela luka,
so, biber,
pola šolje rendanog parmezana.
Priprema:
- Očistite šparoge tako da im odvojite tvrde dijelove stapke i vrhove. Zakuhajte temeljac i u njemu kuhajte stapke šparoga dvadesetak minuta, da puste aromu. Potom procijedite.
- Rastopite maslac pa na njemu zapecite sitno sjeckani luk i prasu. Kad omekša, dodajte bijeli luk, pa dinstajte dok ne pusti aromu. Prelijte temeljcem, posolite i pobiberite. Kad sve zakuha, dodajte i 2/3 vrhova šparoge.
- Ostatak će poslužiti za dekoriranje. Kuhajte još deset minuta. Sve usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Pospite sirom.
- Ostatak vrhova šparoga dodajte u supu i kuhajte doš nekoliko minuta da malo omekšaju.