Ove zelene kocke su idealno predjelo, izgledaju tako svečano. Od sira su fine kremaste, dok im gljive daju punoću okusa. Malo truda za izvrstan rezultat.
Sastojci za zelenu koru:
6 jaja
6 kašika ulja
6 kašika brašna
6 kašika špinata
3 kašike pavlake
prašak za pecivo
Za fil:
250 g krem sira
100 g feta sira
3 kašike pavlake
200 g šampinjona isjeckanih na listiće
začinsko bilje
5 g želatina
Priprema:
1. Odvojite jaja, zatim u zdjeli umutite 6 žumanaca sa 6 kašika ulja, so, 6 kašika špinata.
2. Dodajte 3 kašike pavlake, 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
3. Odvojeno izmiksajte bjelanca pa ih dodajte u smjesu od špinata.
4. Tepsiju obložite papirom i istresite smjesu. Pecite u rerni oko 15-20 minuta. (Ako malo dobije braon boju ne brinite, iznutra će biti zeleno. Istresite na mokru krpu pa isjecite na tri dijela.
5. Spojite sireve, dodajte kiselu pavlaku i začinsko bilje.
6. Želatim pomiješajte sa 2 kašike tople vode da se rastopi pa dodajte kašiku pavlake, sve izmutite pa dodajte prethodnoj smjesi, tako će se sve lijepo homogenizirati.
7. Gljive izdinstati i dodati preko sira.
8. Stavite prvu koru pa namažite pola smjese, drugu pa ostatak smjese i treću koru. Umotajte folijom i ostavite u frižideru. Prije služenja isjecite na kocke te ukrasite majonezom i kečapom.