Kora:
15 bjelanaca,
12 kašika šećera,
13 kašika mljevenih oraha,
2 žumanca,
13 kašika brašna.
Fil:
8 žumanaca,
20 kašika šećera,
5 kašika brašna,
pola l mlijeka,
250 g margarina,
3 kašike šećera u prahu,
300 g mljevenih oraha,
1 muškatni oraščić.
Priprema:
- Umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati orahe, žumanca i brašno. Od toga ispeći četiri kore.
- Za fil umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i mlijeko i staviti da se kuha na pari. Kada je gotovo ostaviti da se ohladi, a posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i mljevenim orasima.
- Spojiti ove dvije mase, dodati i nairendani muškatni oraščić pa filovati tortu.
- Odozgo posuti mljevenim orasima.