Sastojci:

pola kg mljevenog mesa

1 manja glavica luka

malo bijelog luka

2 patlidžana

6 krompira

2 paradajza

100 ml paradajz sosa

malo vrhnja

začini

1 jaje

1 paprika

Priprema:

  1. Krompir oguliti i isjeći na malo deblje kolutove. Posoliti i ispržiti na ulju, pa stavljati na stranu. Patlidžane oprati i posoliti da puste gorčinu, pa i njih isjeći na kolutove i ispržiti kao i krompir.
  2. Meso staviti u posudu, dodati luk, jaje, prezle i začine po želji i praviti manje ćuftice, pa i njih malo ispržiti na ulju.
  3. Pripremiti srednju tepsiju, a paradajz isjeći na kriške i posoliti. U tepsiju staviti jednu ćuftu, pa do nje 2 kriške krompira, patlidžan, paradajz, pa opet ćuftu. Redati dok ne potrošite namirnice.
  4. Zagrijati rernu. U čaši s vrelom vodom pomiješati paradajz sos s malo vegete, pa smjesom preliti jelo.
  5. Peći ga u zagrijanoj rerni oko 20 minuta. Potom ga preliti vrhnjem, pa vratiti u rernu još na kratko.