Sastojci:

1 kg teleće plećke,

600 g očišćenih dunja,

1 crni luk,

3 kašike paradajz pirea,

1 kašika meda,

1 štapić cimeta,

pola šolje maslinovog ulja,

1 lovorov list,

so i biber.

Priprema:

  1. Isijecite teletinu i dunje na kocke (3 x 3 cm). Polovinu ulja sipajte u šerpu i pržite isjeckan luk 5 minuta, dodajte isječeno meso, 2 čaše vode, paradajz pire, lovorov list, so i biber. Dinstajte meso pola sata. Isječene dunje propržite na drugoj polovini ulja 10 minuta.
  2. U vatrostalnoj posudu (dimenzija 20 x 30 cm) pomiješajte lagano meso, dunje, med, štapić cimeta, stavite posudu u rernu  zagrijanu na 200 stepeni, da se jelo priprema još 30 minuta. Služite toplo uz prilog od riže.