Slagana zeljanica za iftar

po Vasa kuharica

Sastojci: 500 g gotovih jufki, 500 g špinata, 500 g mladog kravljeg sira, 3 jaja, 500 ml vrhnja za kuhanje, 50 g putera.

Priprema:

  1. Špinat dobro oprati i sitno isjeći. Umutiti jaja, dodati sir i isjeckani špinat, posoliti i sve izmiješati.
  2. Rastopiti puter, nasuti vrhnje i time mazati jufke. U nauljenu tepsiju redati po dvije jufke, namazati ih, posuti filom pa pokriti sa još dvije jufke. Ponavljati dok se fil ne potroši, a treba završiti s dvije kore na vrhu. Namazati kore i tepsiju prekriti folijom.
  3. Peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i vratiti tepsiju još 5 minuta u rernu. Gotovu zeljanicu posuti ostatkom vrhnja za kuhanje.

Preporučujemo