Sastojci:
500 g mljevenog mesa,
12 paprika babura,
1 šoljica riže,
2 glavice isjeckanog crnog luka,
suhi biljni začin,
crvena paprika, biber.
Sos od paradajza: 100 ml ulja, 3 kašike brašna, 500 ml pasiranog paradajza, 1 l vode, 1 kašika šećera, suhi biljni začin, biber.
Priprema:
- Punjene paprike: Sve sastojke za punjenu papriku izmiješati i ostaviti u frižider da odstoje jedan sat. Potom napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu, da budu uspravno.
- Sos od paradajza: Propržiti brašno na ulju. Sipati paradajz pa dodati vodu. Sve izmiješati. Dodati jednu kašiku šećera, suhi biljni začin i biber po želji. Staviti da prokuha, uz povremeno miješanje. Kada prokuha, skloniti s vatre i preliti preko paprika.
- Krčkati na laganoj vatri dva sata.