Sastojci:
350 g tikvica,
po 1 crvena, žuta i zelena paprika,
200 g ljubičastog luka,
600 g manjih škampa,
so, biber, začin od povrća,
maslinovo ulje,
200 g mini paradajza,
3 čehna bijelog luka,
3 kašike nasjeckanog peršuna,
4 kašike limunovog soka.
Priprema:
- Neoguljene tikvice narežite na kolutiće, a paprike i luk na kockice. Paradajz prerežite na dva dijela. Škampe operite, očistite i dobro posušite.
- U malo maslinovog ulja lagano dodajte začine i pustite povrće da se marinira zajedno sa škampima oko 30 minuta. Na drvene štapiće za roštilj nanižite naizmjenice redove škampa i povrća.
- Rešetke za roštilj premažite uljem, dobro zagrijte, a zatim pecite ražnjiće po 5 minuta sa svake strane. U zdjelici pomiješajte ulje, nasjeckani peršun i bijeli luk, dodajte limunov sok i začinite po želji. Gotove ražnjiće prelijte pripremljenim preljevom.