Sastojci:
1 pile,
250 g teleće šnicle,
200 g suhog mesa,
500 g pileće džigerice i srca,
300 g šampinjona,
maslac,
ulje,
150 g suhog mesa,
3 kuhana jaja,
250 g riže,
2 čehna bijelog luka,
kašika senfa,
biber,
žalfija,
ulje,
so,
biber.
Priprema:
1. Piletu odstraniti kožu, posoliti ga i pobiberiti izvana i iznutra. Teleće i suho meso isjeckati na kocke i pržiti u tavi na zagrijanoj mješavini ulja i maslaca. Dodati isjeckane šampinjone i posoliti, a kada tečnost ispari, sipati malo vode i dinstati. Kad sve omekša, sjediniti s kuhanom rižom.
2. Pileću džigericu i srca isjeckati na komadiće i pržiti u drugoj tavi na ulju. Posoliti, pobiberiti, dodati žalfiju i sjeckani bijeli luk. Prženoj džigerici dodati senf i sjeckana kuhana jaja te obje smjese sjediniti.
3. Unutrašnjost pileta premazati maslacem i napuniti filom. Otvor pričvrstiti koncem, a pile obložiti listovima suhog mesa.
4. Pile staviti u pleh, poprskati uljem i preliti s 200 ml vode. Peći sat na 230 stepeni. Poslužiti s povrćem po želji.