Sastojci:
500 g lisnatog tijesta,
400 g tikvica,
400 g mrkve,
400 g prase, (bijeli dio),
300 g kelerabe,
1 jaje,
maslinovo ulje,
so i
biber.
Priprema:
1. Sve povrće očistiti, oprati i narezati na trakice, a jaje umutiti. Zatim povrće staviti u zdjelu, začiniti solju, promiješati i ostaviti da stoji 15-ak minuta. Za to vrijeme tijesto razvaljati na debljinu 3-4 milimetra, kalupima izrezati krugove i svaki izbockati viljuškom, a višak tijesta odstraniti.
2. Odstajalo povrće dlanovima ocijediti i premjestiti u posebnu zdjelu. Potom ga začiniti biberom, dodati umućeno jaje, izmiješati sastojke i dobivenom smjesom filovati kalupe za mafine, pa svaki preliti maslinovim uljem.
3. Krugovima od tijesta prekriti kalupe s povrćem i peći u rerni zagrijanoj na 210 stepeni 20-ak minuta. Kalup s torticama iskrenuti na pladanj i poslužiti.