Sastojci:
800 g teletine (kare),
100 g pileće džigerice,
100 g sira (trapist),
1 glavica crnog luka,
30 g putera,
šafran,
žalfija,
maslinovo ulje,
sir parmezan,
pileća supa.
Priprema:
1. Luk isijecite sitno i prodinstajte ga na 15 g putera sa žalfijom. Kada je luk upola prodinstan, dodajte džigericu i sve dinstajte pa kada je džigerica upola prodinstana dodajte malo šafrana i nalijte sa šoljom fonda ili vode.
2. Začinite i sve blenderom izblendirajte. Kada ste dobili kompaktnu masu, dodajte malo parmezana i izmiješajte.
Kare filujte nadjevom, poslažite nareske sira i urolajte.
3.15 g putera ugrijte i dodajte malo maslinovog ulja i zapecite rolat sa svih strana ravnomjerno. Uključite rernu na 180 stepeni i stavite rolat da se peče oko 50 minuta.
4. Tokom pečenja da se rolat ne bi previše osušio, skuhajte kesicu ili kocku supe u vodi i time možete prelivati rolat nekoliko puta u toku pečenja kako bi bio ukusniji i sočniji.
5. Kada je rolat gotov, sijecite ga ukoso na kriške. Uz rolat možete služiti pire krompir ili rizi-bizi koji ćete preliti saftom od pečenja.