Sastojci: 1,5 kg goveđeg buta, 1,5 kašika soli, 6 kašika ulja, 2 glavice crvenog luka izrezanog na kolutiće, malo brašna, 1/2 l vruće vode.
Priprema:
1. Izrežite meso na deset odrezaka i dobro ih istucite batom pa posolite. Svaki odrezak samo s jedne strane stavite na brašno. Pecite ih na vrućem ulju tako da je površina na kojoj je brašno okrenuta prema gore.
2. Kad odresci porumene s donje strane, treba ih okrenuti tako da i druga strana dobije lijepu rumenu boju. Meso se mora peći naglo, da izvana bude rumeno, a iznutra sirovo.
3. Gotove odreske složite u lonac, a na ulje stavite luk koji se prži dok malo ne požuti. Nakon toga se luk doda mesu.
4. Tava se ispere vrućom vodom koja se ne baca već se ulije u lonac s mesom, poklopi i stavi na vatru da se pirja dok meso ne postane mekano.