Sastojci: 1/2 kg boranije, 2 manja krompira, 2 mrkve, 1 glavica crnog luka, 4 čehna bijelog luka, 1/2 kašičice mljevene paprike, ulje, začin, so, 200 g kisele pavlake, 2-3 jaja, 1 paradajz, peršunov list.
Priprema:
1. Na ulju propržiti sitno sjeckan crni luk, dodati mrkvu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju. Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
- Skinuti sa vatre, dodati , crvenu papriku, začin, sjeckan bijeli luk , sjeckan peršun i na kockice paradajz.
- Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
- Ubaciti u boraniju izmješati i sipati u đuveč. Po želji može po vrhu rendan kačkavalj.
- Peči na 230 stepeni oko 30-40 minuta da lijepo porumeni.