Sastojci:

 

2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja bez okusa,
2 pileća prsa bez kostiju,
1 luk,
1 srednje velika mrkva narezana na kolutiće,
1 čehno bijelog luka,
pola šolje smrznutog graška,
pola prase,
3 jaja,
3 šolje naribane brokule,
2 kašike soja umaka,
so, biber.

 

Priprema:

 

  1. U većoj tavi ili woku na zagrijano ulje pecite piletinu začinjenu solju i biberom. Pržite barem 5-6 minuta, pa izvadite na tanjir.

 

  1. U tavi dinstajte luk nekoliko minuta pa dodajte grašak i mrkvu i dinstajte 5 minuta. Dodajte bijeli luk i dinstajte još minutu pa dodajte “rižu” od brokule i prase te soja sos te dinstakte još nekoliko minuta. U povrće dodajte piletinu pa sve zalijte umućenim jajima. Kratko dinstajte i jelo je spremno.