Sastojci:
800 g omekšanog bakalara,
500 g krompira,
3 luka,
5 jaja,
1 čehno bijelog luka,
peršun,
prokulice dinstane na maslacu (kao prilog),
maslinovo ulje.
Priprema:
1. Jaja pustite da se kuhaju 7 minuta. Bakalar operite, narežite ga na komadiće i potopite u hladnu vodu. Pustite da voda prokuha, kuhajte 10 minuta i ocijedite ga.
2. Krompir skuhajte, ali vodite računa da ostane nešto tvrđi, ocijedite ga i ogulite. Jaja ogulite i narežite na kolutiće.
3. Fino usitnjeni bijeli luk i luk prodinstajte na 3-4 kašike ulja.
4. U vatrostalnu posudu posložite jedan red krompira, red bakalara, red luka i red jaja. Začinite solju i biberom pa nastavite istim redoslijedom dok ne potrošite sve namirnice. Jelo začinite maslinovim uljem i zapecite ga 20 minuta na 200 stepeni.
5. Poslužite uz prokulice koje ste skuhali, ocijedili, posolili i prodinstali na malo maslaca.