Sastojci:

Pola kg špinata,

100 g gorgonzole,

100 g gaude,

malo maslaca,

malo brašna,

malo mlijeka,

čehno bijelog luka,

so,

biber,

5-6 čeri paradajza,

muškatni oraščić,

francuski hljeb.

Priprema:

1. Na malo maslinovog ulja i malo maslaca ubacite oprani i nasjeckani špinat. Ne trebate ga blanširat, on će se na vatri podušiti i splasnuti. Dinstajte ga na laganoj vatri desetak minuta dok voda ne ispari pa dodajte kašiku brašna, promiješajte 1-2 minutu te dodajte pola decilitra mlijeka. Dodajte so, biber i malo muškatnog oraščića.

2. Nakon nekoliko minuta kuhanja, skinite s vatre, dodajte naribani sir gaudu. Šnite francuskog hljeba stavite na papir za pečenje, zapecite pet-šest minuta.

3. Svaku od pečenih šnita premažite nekoliko puta cijelim čehnom bijelog luka, potom stavite po kašiku smjese od špinata i sira, na to stavite šnitu gorgonzole i ukrasite prepolovljenim čeri paradajzom.

4. Pecite petnestak minuta i poslužite.