Sastojci:
Pola kg špinata,
100 g gorgonzole,
100 g gaude,
malo maslaca,
malo brašna,
malo mlijeka,
čehno bijelog luka,
so,
biber,
5-6 čeri paradajza,
muškatni oraščić,
francuski hljeb.
Priprema:
1. Na malo maslinovog ulja i malo maslaca ubacite oprani i nasjeckani špinat. Ne trebate ga blanširat, on će se na vatri podušiti i splasnuti. Dinstajte ga na laganoj vatri desetak minuta dok voda ne ispari pa dodajte kašiku brašna, promiješajte 1-2 minutu te dodajte pola decilitra mlijeka. Dodajte so, biber i malo muškatnog oraščića.
2. Nakon nekoliko minuta kuhanja, skinite s vatre, dodajte naribani sir gaudu. Šnite francuskog hljeba stavite na papir za pečenje, zapecite pet-šest minuta.
3. Svaku od pečenih šnita premažite nekoliko puta cijelim čehnom bijelog luka, potom stavite po kašiku smjese od špinata i sira, na to stavite šnitu gorgonzole i ukrasite prepolovljenim čeri paradajzom.
4. Pecite petnestak minuta i poslužite.