Sastojci:1213
1 kašika suncokretovog ulja,
1 crveni luk,
1 čehne bijelog luka,
500 g špinata,
so, biber,
muškatni oraščić,
3 kašike maslaca,
2 šolje mlijeka,
pola šolje vrhnja za kuhanje,
1 šolja parmezana,
cannelloni.
13
- Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Dinstajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte neodmrznuti špinat i malo vode. Pokriveno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Začinite solju, biberom i ribanim muškatnim oraščićem. Ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
- Rastopite maslac, umiješajte brašno i miješajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodajte mlijeko i vrhnje, miješajući žicom za snijeg. Zavrijte i pustite da kuha 2 minute. Posolite i pobiberite.
- Trećinu umaka pomiješajte s polovinom parmezana. Polovinu umaka s parmezanom polijte po špinatu, a drugom polovinom napunite cannellone.
- Napunjene cannellone složite na špinat, prelijte s preostale dvije trećine umaka i pospite preostalom polovinom ribanog parmezana. Po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 210 stepeni 20-30 minuta.