Carry umak s piletinom

po Vasa kuharica

Sastojci:

600 g pilećeg filea,

jabuka,

banana,

kašika limunovog soka,

50 g kokosovog brašna,

250 ml mlijeka,

100 ml oljuštenog paradajza,

2 male kašike curry začina,

1 mala kašika čili paprike,

glavica crvenog luka,

2 čehna bijelog luka.

Priprema:

1. Piletinu narezati na kockice.

2. Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i pustite da odstoji.

3. Jabuku i bananu ogulite, naribajte i pokapajte limunovim sokom.

4. Sastavite crveni i bijeli luk, dodajte začine po želji, curry, čili papriku, oljušteni paradajz i malo vode. Nastavite dinstati pa dodajte mlijeko i kokosovo brašno, naribanu jabuku i bananu.

5. Kad se umak zgusne, propasirajte ga. Vratite umak u tavu, dodajte piletinu i kuhajte oko 20 min.
Servirajte uz rižu.

Preporučujemo