Sastojci:
600 g pilećeg filea,
jabuka,
banana,
kašika limunovog soka,
50 g kokosovog brašna,
250 ml mlijeka,
100 ml oljuštenog paradajza,
2 male kašike curry začina,
1 mala kašika čili paprike,
glavica crvenog luka,
2 čehna bijelog luka.
Priprema:
1. Piletinu narezati na kockice.
2. Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i pustite da odstoji.
3. Jabuku i bananu ogulite, naribajte i pokapajte limunovim sokom.
4. Sastavite crveni i bijeli luk, dodajte začine po želji, curry, čili papriku, oljušteni paradajz i malo vode. Nastavite dinstati pa dodajte mlijeko i kokosovo brašno, naribanu jabuku i bananu.
5. Kad se umak zgusne, propasirajte ga. Vratite umak u tavu, dodajte piletinu i kuhajte oko 20 min.
Servirajte uz rižu.