Sastojci:
500 g mljevenog mesa,
12 paprika babura,
1 šoljica riže,
2 glavice isjeckanog crnog luka,
suhi biljni začin,
crvena paprika,
biber.
Sos od paradajza:
100 ml ulja,
3 kašike brašna,
500 ml pasiranog paradajza,
1 l vode,
1 kašika šećera,
suhi biljni začin,
biber.
Priprema:
1. Punjene paprike: Sve sastojke za punjenu papriku izmiješati i ostaviti u frižider da odstoje jedan sat. Potom napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu, da budu uspravno.
2. Sos od paradajza: Propržiti brašno na ulju. Sipati paradajz pa dodati vodu. Sve izmiješati. Dodati jednu kašiku šećera, suhi biljni začin i biber po želji. Staviti da prokuha, uz povremeno miješanje. Kada prokuha, skloniti s vatre i preliti preko paprika.
3. Krčkati na laganoj vatri dva sata.