Današnji prijedlog: Punjene paprike

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

500 g mljevenog mesa,

12 paprika babura,

1 šoljica riže,

2 glavice isjeckanog crnog luka,

suhi biljni začin,

crvena paprika,

biber.

 

Sos od paradajza:

 

100 ml ulja,

3 kašike brašna,

500 ml pasiranog paradajza,

1 l vode,

1 kašika šećera,

suhi biljni začin,

biber.

 

Priprema:

 

1. Punjene paprike: Sve sastojke za punjenu papriku izmiješati i ostaviti u frižider da odstoje jedan sat. Potom napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu, da budu uspravno.

 

2. Sos od paradajza: Propržiti brašno na ulju. Sipati paradajz pa dodati vodu. Sve izmiješati. Dodati jednu kašiku šećera, suhi biljni začin i biber po želji. Staviti da prokuha, uz povremeno miješanje. Kada prokuha, skloniti s vatre i preliti preko paprika.

 

3. Krčkati na laganoj vatri dva sata.

Preporučujemo