Dinstani grašak za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g svježeg graška,

maslinovo ulje,

2 glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

so,

biber,

dimljena crvena paprika,

2 kašike krušnih mrvica,

1 kašika nasjeckanog peršuna,

500 g teletine.

Priprema:

1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk te dodajte protisnuti bijeli luk. Zatim dodajte grašak, so, crvenu dimljenu papriku i oko 1,5 dl vode te poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

2. Krušne mrvice razmutite u vodi i umiješajte u bob te dinstajte još nekoliko minuta. Na samom kraju pospite peršunom.

3. Na grill tavu stavite prethodno začinjeno meso i na laganoj vatri ispecite sa svih strana. Servirajte ga uz bob.

Preporučujemo