Sastojci: 800 g pilećeg bijelog mesa, 2 glavice crnog luka, 150 g riže, 4 mrkve, 4 paprike babure, pola vezice peršuna, 3 paradajza, 3 dl pileće supe, 1 dl ulja, mješavina začina, biber.
Priprema:
- Piletinu i paradajz isjeći na krupnije kocke, mrkve oguliti i isjeći na kolutove, papriku baburu na štapiće a crni luk sitno isjeckati.
- Na ulju propržiti piletinu, dodati crni luk i mrkvu te dinstati uz povremeno dosipanje supe. Kada je mrkva napola dinstana, dodati papriku i rižu pa nastaviti dinstati uz dosipanje supe po potrebi.
- Pred kraj dinstanja meso i povrće presuti u zemljnu zdjelu, dodati paradajz, ljutu papriku i peršun, začiniti po ukusu i sipati malo vode po potrebi. Pripremljen đuveč staviti u zagrijanu rernu da se peče.