Sastojci:
680 g brašna,
230 g maslaca,
180 ml ledene vode,
30 ml sirćeta,
2 jaja,
so.
Za nadjev:
600 g filea pilećeg zabatka,
100 g crvenog luka,
2 čehna bijelog luka,
1 g curyja u prahu,
20 g svježe ribanog đumbira,
so,
40 ml maslinovog ulja,
100 g krompira,
50 g maslaca.
Priprema:
1. U zdjelu stavite brašno, so i listiće maslaca. Mijesite da dobijete mrvičasto tijesto, dodajte vodu pomiješanu sa sirćetom i jaja. Mijesite da dobijete glatko, tvrdo tijesto, podijelite na dva dijela. Zamotajte u prozirnu foliju, odložite u frižider na najmanje dva sata.
2. File zabatka narežite na trakice, posolite, propržite na ulju, dodajte sitno sjeckani luk, popržite, dodajte sjeckani bijeli luk, začinite đumbirom i curyjem.
3. Skuhajte kocke krompira u slanoj vodi, ocijedite, zgnječite uz dodatak maslaca. Spojite meso i krompir, po potrebi još začinite, promiješajte.
4. Tijesto tanko razvaljajte, izrežite krugove promjera oko 6 cm, u sredinu stavite kašičicu nadjeva, preklopite, spojite rubove, stavite u pleh na masni papir i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.